Категорії
Новини

Що стосується монументальної скульптури?

Монументальна скульптура – це особливий вид образотворчого мистецтва, однією з цілей якого є окраса природного комплексу чи міської архітектури. Крім того, пам’ятники допомагають зберегти пам’ять про багато історичних подій, стають частиною міста та гордістю його мешканців. Найчастіше скульптури такого типу встановлюють у заздалегідь підготовлених місцях (на площах, у скверах, вулицях, музеях).

Останнім часом у нашій країні активно проводяться реконструкції площ та парків, тому виготовлення монументальних скульптур на замовлення https://art-sculptor.com/ua/categories/monumental/ стало дуже затребуваним.

Скульптори з компанії Art Sculptor мають багатий досвід у виготовленні монументів зі штучного каменю та бронзи у різних стилях та техніках. Індивідуальний підхід до кожного замовлення, креативність та справжня майстерність зроблять співпрацю з майстрами приємною та плідною.

Види монументальної скульптури

Як правило, на створення подібних скульптур надихають різноманітні історичні моменти, відомі діячі в політичній та культурній сферах, меценати, вчені, духовні особистості і навіть літературні персонажі. Найчастіше постаті несуть у собі ідеї патріотизму, кохання, доброти. Підбиваючи підсумки всього зазначеного, можна дійти невтішного висновку, що монументальні скульптури – це що інше, как:

  • численні пам’ятники;
  • різного роду меморіальні споруди;
  • старовинні статуї;
  • бюсти;
  • ансамблі (дві чи більше фігур, об’єднаних однією тематикою);
  • обеліски;
  • колони;
  • вражаючі рельєфи.

Особливо вражаюче виглядають барельєфи та горельєфи. Вони нагадують про значні історичні події та часто стають головними туристичними пам’ятками.

У створенні монументальних шедеврів дуже важливою є гармонія з навколишнім середовищем та й із самим містом загалом. Під час виготовлення пам’ятника важливо, щоб скульптор детально ознайомився з історичним аспектом майбутнього твору, зрозумів зміст послання, яке нестиме монумент у майбутнє. Крім того, дуже важливо зробити правильні розрахунки розмірів скульптури, підібрати матеріал. 

Монументальні скульптури створюються з думкою про багаторічне існування, тому велике значення надається матеріалу виготовлення. Так як в основному пам’ятники розташовані на відкритому просторі, то в основі завжди лежать міцні матеріали, такі як штучний камінь, бронза, граніт, мідь або сталь. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи