Категорії
Новини

З яких матеріалів роблять міжкімнатні двері?

Матеріал, з якого зроблені міжкімнатні двері, є не менш важливим критерієм вибору, ніж їхня ціна та дизайн. Адже саме матеріали та їхня якість визначають, як довго двері будуть виконувати свої функції належним чином. Зазвичай для квартир і будинків міжкімнатні двері виготовляють із:

  • натурального дерева;
  • МДФ;
  • скла.

Для офісних приміщень доволі часто вибирають металопластикові двері, але вдома такі конструкції майже не встановлюють. Двері з кожного матеріалу мають свої особливості. Тому вкрай важливо вміти вибирати міжкімнатні двері правильно.

Двері з натурального дерева

Перше, що спадає на думку при згадці про вироби з натуральної деревини, – вони безпечні, бо зроблені з природного матеріалу. Дерев’яні двері – міцні, тверді та доволі стійкі до механічних впливів. Тобто на них не залишиться слід від сильного удару кулаком. Такі двері збережуть свої властивості та привабливий зовнішній вигляд протягом багатьох років. Окремо слід згадати про красу виробів із натурального дерева – кожен із них має неповторний малюнок, створений переплетінням волокон.

До недоліків дерев’яних дверей можна віднести середню вологостійкість і високу ціну. Діапазон вартості таких дверей широкий, адже на неї суттєво впливає порода дерева. Певна річ, що дубові двері будуть коштувати дорожче, ніж соснові.

Двері з МДФ

Вироби з МДФ є найбільш популярними через співвідношення ціни та якості. Переваги цього матеріалу:

  • Екологічність. МДФ – це дерев’яна стружка, спресована під високим тиском без додавання синтетичних сполук для з’єднування.
  • Щільність. Коливається в межах 600–850 кг/куб. см, тобто приблизно на рівні з масивом деревини.
  • Твердість плити МДФ. Вона перевищує твердість дуба та ясена.

Крім цього, МДФ – вологостійкий матеріал, тож двері з нього будуть вдалим вибором для ванної кімнати та кухні. Однак присутні й недоліки: міцність на вигин доволі низька, тобто сильні точкові удари завдадуть таким дверям помітної шкоди.

Дорожчі моделі виготовляють з суцільної плити МДФ. У більш дешевих матеріал використовують тільки для облицювання, а внутрішнє наповнення роблять із інших матеріалів, наприклад, картону.

Міжкімнатні двері зі скла

Це менш поширений варіант, однак суцільноскляні двері мають ряд переваг. Вони вологостійкі та не бояться прямого контакту з водою. Скляні двері чудово підійдуть для ванної кімнати.

Такі двері зазвичай виготовляють із загартованого чи багатошарового скла. Воно є напрочуд міцним і стійким до ударів. І навіть у випадку пошкодження уламки не розлетяться навсібіч, тож двері зі скла є повністю безпечними. Скло має гарні звукоізоляційні властивості та різні варіанти оздоблення, наприклад, візерунки, зроблені піскоструминною технологією.

Міжкімнатні двері у Києві з будь-якого матеріалу та різної цінової категорії ви можете купити в салонах компанії «Центр Дверей». Якщо у вас виникли запитання, ви завжди можете проконсультуватися у спеціаліста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи